Running/Atletiek

Het juiste materiaal is bij een sport als running van groot belang. Daarmee voorkomt u blessures. Bij Vriend Sport gaan we zorgvuldig te werk als het gaat om het selecteren van de juiste running schoenen.

Goede running schoenen van essentieel belang

Deze belasting wordt veroorzaakt door de volgende factoren:
  • Tijdens het hardlopen krijgen spieren, pezen en gewrichten bij de landing maar liefst 3,5 tot 5x het lichaamsgewicht te verduren.
  • Hardlopen is een cyclische sport, en dat wil zeggen dat spieren en gewrichten bij iedere stap op precies dezelfde wijze belast worden.
Om overbelasting te voorkomen is het kiezen van de juiste schoen dan ook zeer belangrijk. Eén van de belangrijkste aspecten hierbij is het voettype. Het voettype bepaalt namelijk in grote mate de manier van afwikkelen en dat bepaalt weer in belangrijke mate het type schoen dat het meest geschikt is.

Specialistisch advies?! Maak een afspraak

Om nauwkeurig en specialistisch advies te geven maken we gebruik van verschillende kenniscentra's. Stadtmüller Orthopedie, Doorlopend beter, Prima Life en Vriend Sport staan op afspraak voor u klaar om specialistisch advies op maat te geven.

Enkele feiten met betrekking tot een running schoen:
  • Bij iedere stap en landing moet 3,5 tot 5 keer het gehele lichaamsgewicht opgevangen worden.
  • Na 400 tot 600 km is 30% van het dempend vermogen van de schoen uitgewerkt.
  • De tussenzool is eerder versleten dan de buitenzool, zichtbaar, aan zal geven.
  • Bij niet of nauwelijks gebruik zal het dempend vermogen toch afnemen.
  • Na 800 tot 1000 km, of na 1,5 jaar, zijn nieuwe schoenen te adviseren.
Voor meer informatie omtrent running schoenen, kleding of uw running accessoires kunt u te allen tijde langskomen in onze winkel. Laat u persoonlijk adviseren en geniet vervolgens van de voor u perfecte running schoenen.

Wij verkopen de volgende merken